""
-
Photo gallery
Links
-

E-mail

Image00001

Την τελευταα δεκαετα μλη της αερολσχης Αγρινου «ανακλυψαν» μια υπροχη για τις δραστηριτητς τους θση απογεωσης στο Εμπεσ.
Πρκειται για τη θση Καλνα, πνω απ το χωρι μας, που η φση προκισε με κατλληλα ρεματα που προσφρουν υπροχες πτσεις σε σους ασχολονται με το θλημα του parapente, να θλημα που τα τελευταα χρνια χει μεγλη ανπτυξη τσο στη χρα μας, σο και παγκοσμως.

Αρκετ πανελλνια πρωταθλματα και κπελλα διεξχθησαν στην πστα του Εμπεσο τα τελευταα χρνια με μεγλη επιτυχα και πολλ ρεκρ.

Μετ την κατασκευ της πρτης πστας απ την πρην κοιντητα Εμπεσο ο δμος Ινχου προχρησε τα τελευταα χρνια σε περαιτρω αξιοποησ της βελτινοντας τις συνθκες διεξαγωγς τσο στην πστα σο και στη διαδρομ (καλτερο δρμο πρσβασης στη δσβατη περιοχ). Επσης υλοποιθηκε να σημαντικ ατημα της αερολσχης Αγρινου για την οριοθτηση κατλληλου χρου προσγεωσης των αθλητν μετ την πτση τους. Αυτ χει ως συνπεια οι αγνες που διεξγονται εκε  εκτς απ την καλτερη ασφλεια που προσφρουν στους αγωνιζμενους να μπορον και να βαθμολογονται σμφωνα με τους ισχοντες κανονισμος.

Το κστρο Εμπεσο, που βρσκεται σε μεση επαφ τσο με την απογεωση των αθλητν σο και το σημεο προσγεωσς τους (στο Σταθ), σως να εναι και το καλτερο σημεο για να απολασει κανες και να φωτογραφσει καταγρψει με κμερα μια ολκληρη διαδρομ των αιωροπτεριστν.

Για περισστερα επισκεφθετε και τις ιστοσελδες:

http://www.aitnia.gr/Default.aspx?id=136
http://www.noborders.gr

με αναζτηση απ google και με λξεις κλειδι ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ ΕΜΠΕΣΟΣ

Image00004
 
Image00005
     
Image00006
 
Image00007
     
Image00008
   

 
E-mail

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ 2008 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΝΑΧΟΥ

         Το τριμερο απ 5 ως και 7 Σεπτεμβρου πραγματοποιθηκε στο Τ.Δ. Εμπεσο του Δμου Ινχου ο τελικς του Πανελλνιου Πρωταθλματος Αλεξπτωτου Πλαγις. Η διοργνωση γινε απ την αερολσχη  Αγρινου και η υποστριξη της λης προσπθειας απ τον Δμο Ινχου που τα τελευταα δκα χρνια συμβλλει σε λες τις διοργανσεις

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Και στις τρεις ημρες των αγνων το  εππεδο των αθλητν ταν πολ ανεβασμνο με αποτλεσμα την συντριβ πολλν ομαδικν αλλ και ατομικν ρεκρ πτσης, απστασης και χρνου.

Την Παρασκευ η διαδρομ ταν 75 χιλιμετρα κατ μκος των βουνν του Βλτου και επιστροφ στην επσημη προσγεωση στην κοιλδα του Εμπεσο.

Ρεκρ πιλτων στο Goal*  (22)

Το Σββατο η μρα φαινταν πολλ υποσχμενη για να δημιουργσουμε να ιστορικ ρεκρ. Ο αγνας προβλεπε 100!! Χιλιμετρα απσταση στην αρχ κατ μκος των βουνν του Βλτου (Καλνα – Μιτσλι – Χελνα – Πυραμδα – Αετο ) και κατπιν πρασμα ανατολικ στη Κοκκινλακα και προσγεωση στα Βρουβιαν περνντας απ τους πρποδες των Δυτικν Αγρφων.

Εξαιρετικς αγνας με μεγλο σασπνς και εντυπωσιακς εναριες διαδρομς που φησαν φωνους λους τους συμμετχοντες με την γρια ομορφι του τοπου. Τελικ ο αγνας ολοκληρθηκε και το ρεκρ απστασης καταγρφηκε στην ιστορα και περιμνει υπομονετικ την επμενη διοργνωση στον Εμπεσ για να καταρριφθε ξαν.

Τη Κυριακ η μρα ταν επσης πολ καλ αλλ αυτ τη φορ η επιτροπ επιλογς της πτητικς διαδρομς επλεξε ναν τεχνικ και γργορο αγνα μσα στη κοιλδα απ το νο Χαλκιπουλο ως και τη Σκουλικαρι  ρτας  με 53 χιλιμετρα απσταση στε να προλβουν να βγουν τα αποτελσματα   και να γνουν οι απονομς στους νικητς.

Σε αυτν τον αγνα λλο να ρεκρ συντρβει αυτ της μσης ωριαας ταχτητας   με αλεξπτωτο βουνο (33χιλμ / ρα).  

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Πρτος:  Ιωακεμ Σκνδρας (αερολσχη Αγρινου)

Δετερος: Ανδρας Μρελης (λσχη αλεξιπτωτιστν Πτρας)

Τρτος: Slawomir Matras (αερολσχη Αμφκλειας)

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η διοργνωση ταν του τμματος αλεξιπτωτιστν βουνο της αερολσχης Αγρινου και της τοπικς αρχς δηλαδ τον Δμο Ινχου.

Εδ θα πρπει να τονσουμε την αμριστη βοθεια του δμου Ινχου, την προοδευτικ και οξυδερκ ματι του δημρχου Θανση Τουρονδη (και των συνεργατν του) που πντα στκονται  δπλα μας και γνονται αρωγο στο να επιχειρομε ολονα και μεγαλτερους και καλτερους αγνες προβλλοντας την περιοχ σε λα τα μκη και πλτη του κσμου μσα απ τα ρεκρ και το εξαιρετικ φυσικ τοπο που κνουν αυτ τη στιγμ το γρω του κσμου μσα απ διεθν forum και επσημα ανεμοπορικ sites.

Επσης ευχαριστομε μσα απ τη καρδι μας τους κατοκους του Εμπεσο που απ το 1994 που πρωτοξεκινσαμε τη δρση μας στο βουν της Καλνας μας υποδχθηκαν με πραγματικ θρμη καρδις και πντα μας κνουνε να αισθανμαστε πολ μορφα και φιλξενα ταν εκδρμουμε στην μορφη περιοχ τους.

σα καλ λγια και να πομε για αυτος τους ανθρπους θα εναι πραγματικ λιγοστ.   

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ

λοι ανεξαιρτως οι αλεξιπτωτιστς που μας τμησαν απ λη την Ελλδα, απ την Κρτη , απ την Δρμα, απ την δεσσα και πολλ λλα μακριν μρη της Ελλδας αλλ και πιλτοι απ το εξωτερικ  (Να Ζηλανδα, Γαλλα, Ιταλα) μειναν με τις καλτερες εντυπσεις για την περιοχ. Εξεπλγησαν με την φιλοξενα των ντπιων, απλαυσαν πτσεις με πολ καλς και «δυνατς» ανεμοπορικς συνθκες αλλ πιο πολ μειναν φωνοι με την εξωπραγματικ ομορφι του τοπου και τη απστευτη θα προς λα τα σημεα του ορζοντα (Αμβρακικς, Τζουμρκα, γραφα, Παναιτωλικ). γρια βουν, ποτμια, λμνες, κοιλδες, θλασσα, χαρδρες, φαργγια, υψπεδα, δση και γυμνοκορφς  συνθτουν να μοναδικς υφς φυσικ σκηνικ που θα μενει βαθι αποτυπωμνο σε λους τους λτρεις της ανεμοπορας.

Αυτ εναι και η μεγλη παρακαταθκη αυτο του ευλογημνου τπου που τσο μεγλη απομνωση και εγκατλειψη γνρισε στο παρελθν.

Ευτυχς τα τελευταα χρνια με καλος καπετνιους στο τιμνι ο Δμος Ινχου αναδεικνει τις αρετς του και φωνζει δυνατ: «εμαστε κι εμες εδ»   

Οι μελλοντικς προσπθειες του Δμου Ινχου και  της αερολσχης Αγρινου εναι η τοποθεσα να εξελιχθε σε αεραθλητικ κντρο που μεγλου βεληνεκος και επιπδου αγνες θα λαμβνουν μρος πως πανευρωπακ και παγκσμιο πρωτθλημα κπελλο. δη γνονται διεργασες για την διοργνωση ενς παγκοσμου πρωταθλματος το επμενο τος. 

   Χορηγο της διοργνωσης εναι η Νομαρχιακ Αυτοδιοκηση Αιτωλοακαρνανας, η Τ.Ε.Δ.Κ. νομο Αιτωλοακαρνανας.

   Χορηγς επικοινωνας ΑΧΕΛΩΟΣ TV

 

>>
 
-
(22/10/2017)
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την Επιστολ του Διοικητικο Συμβουλου Συλλγου μας με θμα την 39η ετσια Γενικ Συνλευση.
 
NEA  2017
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την αφσα, φωτ, κεμενα και τον οικονομικ απολογισμ απ τις πολιτιστικς μας εκδηλσεις.
 
2017
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την επιστολ με θμα τον ετσιο χορ του Συλλγου μας [Κυριακ 12 Φεβρουαρου 2017].
 
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε κεμενα και φωτ, απ το ξεκνημα ως και τη λειτουργα της Βιβλιοθκης μας.
 
-
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την Ανοικτ Επιστολ – Διαμαρτυρα του Συλλγου μας.
 
 

Feb 2018
S M T W T F S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Full Calendar