""
-
Photo gallery
Links
-

-
E-mail
              
 
E-mail
 
(1984-2015) E-mail

Μεγλη η συμμετοχ στο 2ο πενθμερο της 4ης δεκαετας των πολιτιστικν μας εκδηλσεων (1984 - 2015)
 

  “ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ”: Πολιτιστικς Εκδηλσεις οι οποες ξεκνησαν το 1984 με διοργανωτ τον Πολιτιστικ Σλλογο του χωριο μας  με διμερες εκδηλσεις ως το 1994  και  απ το 1995 ως σμερα σε συνεργασα των δο Συλλγων:  Πολιτιστικο Συλλγου Εμπεσο και του Συλλγου των Εμπεσιωτν της Αθνας,  καθιερνοντας τις  πενθμερες εκδηλσεις με πλοσιο περιεχμενο: Εκθσεις βιβλου, εκθσεις ζωγραφικς παιδιν, θεατρικς παραστσεις, αναπαρσταση παραδοσιακο γμου και λαογραφικ δρμενα, παρουσισεις παραδοσιακν χορν απ πολλς  χορευτικς ομδες, παρσταση ρυθμικς γυμναστικς, παιδικς βραδις (κλουν – θατρο σκιν κ.α.), ομιλες με θματα γενικο ενδιαφροντος, εκθσεις ζωγραφικς, λαογραφας & αγιογραφας, παρουσισεις βιβλων, εκθσεις φωτογραφας, κινηματογραφικς βραδις, αθλητικο αγνες, τουρνου ποδοσφαρου, ποδηλατοβλτα, πρτι νεολαας, ειδικς μουσικς βραδις με αφιερματα, σαρντα τρες μουσικς βραδις στις οποες πλειδα εξαρετων καλλιτεχνν και πολλ μουσικ σνολα παρουσασαν τη δουλει τους, με προτεραιτητα στο παραδοσιακ δημοτικ τραγοδι.  
  Μια πολ καλ συνεργασα των δο Συλλγων την οποα  δεν τη συναντομε  εκολα στα πολιτιστικ δρμενα, με στχους και σκοπος, η οποα χει μακρ δρμο και με χρος να διαφυλξουν το λακ πολιτισμ και να τον εντξουν ιστιμα στο σγχρονο πολιτιστικ γγνεσθαι.


Σε μια περοδο στην οποα χουν καταρρεσει τα πντα και στην πολ δσκολη οικονομικ κατσταση στην οποα βρσκεται η χρα μας και λοι μας, οι Σλλογο μας εξακολουθον να υπηρετον ανιδιοτελς και με μερκι τις πολιτιστικς μας αξες. Τις αξες που αναδεικνουν τον τπο μας.

  τσι και φτος για 32η συνεχ χρονι (σως, η πιο δσκολη χρονι για λους),  τολμσαμε, σχεδισαμε, οργανσαμε και πραγματοποισαμε τις εκδηλσεις πολιτισμο του χωριο μας, την περοδο 6 ως 10 Αυγοστου [κστος 9.200,00 €, με πολλς περικοπς].
  Στο πλασιο των Πολιτιστικν εκδηλσεων “ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2015” λειτοργησε η 21η κθεση βιβλου,  κθεση ζωγραφικς παιδιν, BAAZAR  καλοκαιρινν κατασκευν και η Βιβλιοθκη (Εμπεσο – Ορεινο Βλτου) παρμεινε ανοικτ λες τις ημρες.
 

Την Παρασκευ  7  Αυγοστου, λαβε χρα η 1η Ποδηλατοβλτα. Συμμετεχαν σαρντα ποδηλτες κθε ηλικας και καναν τη διαδρομ      Εμπεσς  Χαλκιπουλο  Εμπεσς.

  Το Σββατο  8 Αυγοστου η θεατρικ ομδα του Οργανισμο Ελληνικο Θετρου «ΑΙΧΜΗ» παρουσασε το ργο  «Η Φνισσα» του Αλξανδρου Παπαδιαμντη, σε σκηνοθεσα του Γιννη Νικολαδη και θεατρικ διασκευ του Κ. Πολιτπουλου.  Εντυπωσιακ και υποδειγματικ η προσλευση του κοινο εξπληξε ευχριστα τους συντελεστς της παρστασης και απσπασε το πιο θερμ και αυθρμητο χειροκρτημα των θεατν.

  Την  Κυριακ 9 Αυγοστου, οι μικρο μας φλοι καναν τις βουτις τους στους φουσκωτος πργους και στη συνχεια μικρο και μεγλοι απλαυσαν την παρσταση γλιου, με τον κλουν Τοτ και την παρα του. Ακμη αυτ η βραδι εχε για τους μικρος μας, φλους της τχνης και εργαστρι ζωγραφικς.  Τα παιδι απ το καλλιτεχνικ εργαστρι, αλλ και πολλ παιδι τα οποα βρθηκαν στις εκδηλσεις, με την ανιδιοτελ προσφορ και καθοδγηση της συγχωριανς μας Δσποινας Μρκου (ταμας του Δ.Σ. του Πολιτιστικο Συλλγου), φτιαξαν υπροχες δημιουργες!

   Η  Δευτρα  10  Αυγοστου ταν αφιερωμνη στην παρδοσ μας. Το πργραμμα ξεκνησε με την παρουσαση παραδοσιακν χορν (Μλο μου κκκινο, Ρκο, Ζραμο – Χασπικο, Καγκλι, Καλαματιαν & τσμικο) απ το χορευτικ τμμα (εφηβικ) του Πολιτιστικο Συλλγου. Στη συνχεια το μουσικ συγκρτημα, αποτελομενο απ εκπροσπους της δισωσης και διδοσης της παραδοσιακς μας μουσικς, της δημοτικς μας μουσικς: Νκο Φιλιππδη (κλαρνο), Θεφιλο (τραγοδι), Αρετ Κετιμ (σαντορι - τραγοδι), Κστα Φιλιππδη (λαοτο - τραγοδι), Λμπρο Τζκα (βιολ), Μιχλη Μπακλη (κρουστ), Λευκοθα Φιλιππδη (τραγοδι) και τη συμμετοχ ακμη στο τραγοδι των συγχωριανν μας, Κων/νου Τηγνη και Παναγιτη Παππ,  με ωραα παραδοσιακ τραγοδια διασκδασαν λους τους παρευρισκμενους μχρι τις πρτες πρωινς ρες, κλενοντας τσι το πενθμερο των εκδηλσεν μας.

Ευχ μας, με τη βοθεια λων μας, ηθικ και οικονομικ, οι Πολιτιστικς  μας εκδηλσεις «ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ», να συνεχσουν να πραγματοποιονται και να φρνουν κοντ λους τους συγχωριανος, Βαλτινος και φλους.


ΤΑ  ΜΕΛΗ  ΤΩΝ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΣ

κθεση βιβλου

κθεση Βιβλου 2015

 Εργαστρι Ζωγραφικς

Εργαστρι Ζωγραφικς

 Παραδοσιακ Βραδι

Παραδοσιακ Βραδι

 Παρσταση Κλουν

Παρσταση Κλουν

  Ποδηλατοβλτα

Ποδηλατοδρομα

  Θεατρικ Παρσταση

Θεατρικ Παρσταση

 

 
2015 E-mail


      

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
<<  < . 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 . >  >>

17 - 20 133

>>
 
-
(22/10/2017)
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την Επιστολ του Διοικητικο Συμβουλου Συλλγου μας με θμα την 39η ετσια Γενικ Συνλευση.
 
NEA  2017
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την αφσα, φωτ, κεμενα και τον οικονομικ απολογισμ απ τις πολιτιστικς μας εκδηλσεις.
 
2017
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την επιστολ με θμα τον ετσιο χορ του Συλλγου μας [Κυριακ 12 Φεβρουαρου 2017].
 
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε κεμενα και φωτ, απ το ξεκνημα ως και τη λειτουργα της Βιβλιοθκης μας.
 
-
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την Ανοικτ Επιστολ – Διαμαρτυρα του Συλλγου μας.
 
 

Feb 2018
S M T W T F S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Full Calendar