Σύλλογος των Εμπεσιωτών στην Αθήνα
Εμπεσός
Πολιτιστικές εκδηλώσεις "Ιδομένεια"
Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο
Λαογραφία
Τράπεζα αίματος
Εκδρομές
Αθλητισμός
Το Κάστρο Εμπεσού
Ο ¶γιος Θωμάς
Αλεξίπτωτο πλαγιάς
Παραδοσιακές Συνταγές
Photo gallery
Επικοινωνία
Χορηγοί
Links
Νεα- Ανακοινωσεις

Τοποθεσία - Αποστάσεις
Εκτύπωση E-mail

«Σαν βγεις στον πηγαιμό» για το Εμπεσό μπορεί ο δρόμος να μην είναι ιδιαίτερα «μακρύς» καθώς απ’ όπου κι αν τον προσεγγίσεις θα φτάσεις με Ι.Χ αυτοκίνητο σε λιγότερο από μία ώρα. Και για να εξηγούμαστε εννοούμε ως αφετηρία όλα τα γύρω αστικά κέντρα : Αγρίνιο 55 km, Αμφιλοχία 52 km, ¶ρτα 52 km. Σίγουρα όμως θα είναι ένας απολαυστικός δρόμος, γεμάτος ευχάριστες εκπλήξεις καθώς η φύση χάρισε απλόχερα φυσικές ομορφιές στην ευρύτερη περιοχή. Η λίμνη στο Μπαμπαλιό (το πρώτο από τα χωριά του δήμου Ινάχου που συναντά κανείς ερχόμενος από το Αγρίνιο), το ποτάμι Ίναχος με τα ιστορικά παραδοσιακά γεφύρια του και τα τεράστια πλατάνια που διασχίζει όλο το δήμο και καταλήγει στη λίμνη, η πλούσια παρθένα βλάστηση που καλύπτει όλη αυτή την κοιλάδα δημιουργούν στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη αίσθηση καλοφτιαγμένου πίνακα ζωγραφικής.

map

Ο Εμπεσός είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του δήμου Ινάχου (Καποδιστριακός δήμος που προήλθε από τη συνένωση 15 πρώην κοινοτήτων) κι από τα πιο γνωστά καθώς εδώ υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες όπως ΕΛ.ΤΑ., Αστυνομία, κι όλες οι βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το χωριό Εμπεσός με τη σημερινή του μορφή είναι σχετικά καινούριο, αφού άρχισε να χτίζεται τη δεκαετία του ’80 με το πρόγραμμα συγκέντρωσης όλων των συνοικισμών του (Σκαντζόκαμπος, Γραμματσούλι, Συκιά, Παλιαριά, Ντηνέρι). Έτσι αποτελείται από καινούρια και σύγχρονα σπίτια με τις απαραίτητες ανέσεις για τους κατοίκους του. Πάνω από το νέο χωριό δεσπόζει το κάστρο, σε στρατηγικό σημείο με υπέροχη θέα σε όλη την κοιλάδα της περιοχής ενώ επιβλητικά είναι και τα δύο τεράστια βουνά που το περιβάλλουν (Μητσέλι και Καλάνα). Αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι της περιοχής καθώς το διασχίζουν πολλοί περαστικοί τόσο από τα πιο ορεινά χωριά του ίδιου δήμου (Περδικάκι, Βρουβιανά) όσο και πολλοί άλλοι από και προς τους γειτονικούς νομούς της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας.

Ο Εμπεσός βρίσκεται σε απόσταση 7 km από το Χαλκιόπουλο που είναι η έδρα του δήμου Ινάχου.

 
Εφημερίδα

Δείτε τα τελευταία τεύχη >>
 
ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (22/10/2017)
Πιέζοντας εδώ μπορείτε να δείτε την Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου μας με θέμα την 39η ετήσια Γενική Συνέλευση.
 
NEA ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2017
Πιέζοντας εδώ μπορείτε να δείτε την αφίσα, φωτό, κείμενα και τον οικονομικό απολογισμό από τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις.
 
ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2017
Πιέζοντας εδώ μπορείτε να δείτε την επιστολή με θέμα τον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας [Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017].
 
Το Μεγάλο Έργο των Συλλόγων μας
Πιέζοντας εδώ μπορείτε να δείτε κείμενα και φωτό, από το ξεκίνημα έως και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης μας.
 
Ανοικτή Επιστολή - Διαμαρτυρία
Πιέζοντας εδώ μπορείτε να δείτε την Ανοικτή Επιστολή – Διαμαρτυρία του Συλλόγου μας.
 
 

Oct 2017
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Full Calendar