""
-
Photo gallery
Links
-

""
E-mail

Τα ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ εναι πενθμερες πολιτιστικς εκδηλσεις, οι οποες συνδιοργαννονται απ το Σλλογο Εμπεσιωτν στην Αθνα και τον Πολιτιστικ Σλλογο Εμπεσο κθε χρνο στον Εμπεσ. Αυτς λαμβνουν χρα το πρτο δεκαμερο κθε Αυγοστου. νας θεσμς που καλ κρατε εδ και 25 χρνια με μεγλη επιτυχα χι μνο για τον Εμπεσ αλλ και για την ευρτερη περιοχ. Σκοπς των εκδηλσεων αυτν εναι η πνευματικ και πολιτιστικ αναβθμιση των κατοκων του χωριο μας και των γρω κατοκων που επισκπτονται αυτς τις μρες τον Εμπεσ. Το πλοσιο και ποικλο πργραμμα των εκδηλσεων αποτελε εγγηση για την επτευξη των παραπνω στχων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: κθεση βιβλου, κθεση ζωγραφικς παιδιν, παιδικς παραστσεις με καραγκιζη και κλουν με σκοπ τη συμμετοχ των παιδιν στα δρμενα. Ομιλες πνω σε διφορα θματα πολιτιστικο, λαογραφικο, ιστορικο και αναπτυξιακο περιεχομνου. Αθλητισμ, μουσικς βραδις με σγχρονη ελληνικ μουσικ απ το λακ και ρεμπτικο τραγοδι, συναυλες παραδοσιακς μουσικς και συμμετοχ χορευτικν ομδων. Θεατρικς παραστσεις με επαγγελματες αλλ και ερασιτχνες ηθοποιος. Παραδοσιακ – λαογραφικ δρμενα.

Περιλαμβνουν ακμη και λλες δραστηριτητες τοπικο και γενικτερου ενδιαφροντος πως: Αναπαρσταση παραδοσιακο γμου, εκθσεις ζωγραφικς αυτοδδακτων ζωγρφων της περιοχς μας, κθεση γελοιογραφας, κθεση λαογραφικο υλικο, κθεση αγιογραφας, κθεση γλυπτν, αφιερματα στον ελληνικ κινηματογρφο  με παρουσισεις και προβολς ταινιν, κ.λ.π.

Γενικ το περιεχμενο των ΙΔΟΜΕΝΕΙΩΝ εναι ,τι αποβλπει στην ψυχαγωγα, τον πολιτισμ και την παιδεα κι τσι χουν καταγραφε και καταξιωθε στη μνμη λων.

11
 
12
     
06b
  14
     
15
 
16
     
05
 
06
     

 
08
 
E-mail

                                              ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ  2010  

                   ΜΕΓΑΛΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΚΑΙ  ΦΕΤΟΣ  ΣΤΑ  ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ      

Πλον των  2.300  οι επισκπτες στις  πενθμερες  πολιτιστικς εκδηλσεις μας «ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ  2010»

 
  Για 27η συνεχ χρονι πραγματοποιθηκαν στον Εμπεσ (δημοτικ διαμρισμα του Δμου Ινχου) οι πολιτιστικς εκδηλσεις «Ιδομνεια», απ τις 6 ως τις 10 Αυγοστου του 2010. Η συνεργασα του Μορφωτικο και Πολιτιστικο Συλλγου του Εμπεσο και του Συλλγου των Εμπεσιωτν στην Αθνα «Ο Αγιος Θωμς», για ακμη μια φορ, υπρξε ριστη. Η πρωτοφανς οικονομικ κρση που αντιμετωπζει η χρα μας, δεν πτησε σε καμα περπτωση τους διοργανωτς οι οποοι κατφεραν να διατηρσουν υψηλ το εππεδο και των φετινν πενθμερων πολιτιστικν εκδηλσεων. Η συμμετοχ των Εμπεσιωτν, των φλων και των συνδημοτν μας που παρακολοθησαν με συνπεια τα «Ιδομνεια», ταν για ακμη μια φορ συγκινητικ.
Η ναρξη των πολιτιστικν εκδηλσεων, πως συνηθζεται τα τελευταα χρνια, ταν αφιερωμνη στα παιδι. Οι μικρο μας φλοι διασκδασαν με τον κλουν Ττο και την παρα του εν, ξεχωριστ ντα της βραδις αποτλεσαν τα δρμενα (happenings) ζωγραφικς υπ τη φροντδα του υπευθνου εικαστικν του Δ. Ινχου κ. Αντνη Ναστολη.
Η θεατρικ παρσταση «Δεν πληρνω, δεν πληρνω», παρουσιστηκε τη δετερη βραδι των εκδηλσεων, απ τη θεατρικ ομδα «Προδος», του Συλλγου των Φλωριαδιτν της Αθνας, κερδζοντας το θερμ και αυθρμητο χειροκρτημα των θεατν.


  Την Κυριακ 8 Αυγοστου ακολοθησε η συναυλα παραδοσιακς μουσικς με την ορχστρα του Παναγιτη Κοτρτσου. Στο τραγοδι ταν η Γιολα Κοτρτσου, ο Χριστδουλος Κωσταρλος και ο συγχωριανς μας Κωνσταντνος Τηγνης. Κατ γενικ ομολογα, η εμφνισ τους ταν εξαιρετικ. Τα τραγοδια τους, ενθουσασαν τον κσμο και κρτησαν αμεωτο το κφι και το χορ μχρι τις πρτες πρωινς ρες.


  Την προτελευταα ημρα των εκδηλσεων, τη σκυτλη πρε η κινηματογραφικ βραδι, με την προβολ της ελληνικς κωμωδας «Νσος» στον προαλιο χρο του λαογραφικο μουσεου Εμπεσο. Η ταινα, σκρπισε φθονο και αβαστο γλιο στους θεατς και δικαωσε το χαρακτηρισμ της ως μεγλης κινηματογραφικς και εισπρακτικς επιτυχας του περασμνου χειμνα.
Την Τρτη 10 Αυγοστου, που ταν και η τελευταα ημρα των πενθμερων πολιτιστικν εκδηλσεων, πραγματοποιθηκε ομιλα περ της μετεωρολογας και της συνεισφορ της στα περιβαλλοντικ προβλματα, απ το γνωστ μετεωρολγο κ. Αλξανδρο Μαντ. Το θμα της ομιλας αποτλεσε αντικεμενο ενδιαφρουσας συζτησης και διαλγου του ομιλητ με το κοιν. Την αυλαα των εφετινν πολιτιστικν εκδηλσεων κλεισε το πρτυ νεολαας που ακολοθησε την ομιλα, στο οποο κατεγρφη μεγλη συμμετοχ, πολ κφι και διασκδαση μχρι το πρω.
Στα πλασια των εκδηλσεων λειτοργησε και η 16η κθεση βιβλου (1995 – 2010), με πολλς πωλσεις.
Η ανιδιοτελς και αγγγυστη προσπθεια των συντελεστν της επιτυχημνης διοργνωσης των «Ιδομνειων», αποδεικνει τι, το ασθημα και η ανγκη της εθελοντικς προσφορς στις αξιλογες συλλογικς προσπθειες, εξακολουθε να βρσκει πρσφορο δαφος στον τπο μας, ακμη και σε καιρος χαλεπος.

 

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ   ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  Πατστε doc εδγια να δετε τον οικονομικ απολογισμ
                                        

  Φωτογραφικ ρεπορτζ

Εδ μπορετε να δετε μερικς φωτογραφες απ τις εκδηλσεις.

(σημεωση: για να δετε τις εικνες στο κανονικ τους μγεθος, πατστε δεξ κλικ πνω στην εικνα που θλετε και μετ "Προβολ Εικνας")

εκδηλσεις

 


 

 

 
E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΕΣΙΩΤΩΝ          ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ»                    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΕΣΟΥ

 

 

 

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                        «ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2009»

 

Ο Σλλογος των Εμπεσιωτν στην Αθνα και ο μορφωτικς και πολιτιστικς Σλλογος Εμπεσο συνδιοργνωσαν πενθμερες πολιτιστικς εκδηλσεις απ τις 4 ως και τις 8 Αυγοστου 2009 στον Εμπεσ του Δμου Ινχου. Με γνμονα την πολιτιστικ ανλιξη του τπου οι δο Σλλογοι περιλαβαν στα «Ιδομνεια» το βιβλο, το θατρο, την ποιοτικ μουσικ, την ζωγραφικ των παιδιν, τον αθλητισμ και την προβολ κινηματογραφικς ταινας. 

Η ναρξη των εκδηλσεων γινε την Τρτη 4 Αυγοστου με τον κλουν ΤOTO και την παρα του, οι οποοι διασκδασαν μικρος και μεγλους σε μια βραδι αφιερωμνη στα παιδι και σε σους νιθουν παιδι.

Την επμενη μρα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινου παρουσασε την παρσταση «Τα χρωματιστ βιβλα» του Στρατ Μυριβλη. Οι εξαιρετικς ερμηνεες των ηθοποιν, η μουσικ της παρστασης, που εκτελονταν ζωνταν με παραδοσιακ ργανα,  καθλωσαν και μγεψαν το κοιν.

Την τρτη, κατ σειρ, ημρα των εκδηλσεων η λογοτχνιδα Ελνη Πριοβλου παρουσασε το βιβλο της «Το κρασ του ρωτα» και μας ξενγησε στο εργαστρι της γραφς της.

Η τταρτη ημρα των εκδηλσεων λαβε χρα στον προαλιο χρο του λαογραφικο μουσεου Εμπεσο με την προβολ της ταινας «Ελ Γκρκο». Το εγχερημα να ξεφγουν τα «Ιδομνεια» απ τον καθιερωμνο χρο τους γνρισε μεγλη ανταπκριση.

  Η αυλαα των πολιτιστικν εκδηλσεων «Ιδομνεια 2009» κλεισε  με την συναυλα του μουσικο σχματος της Θεοδοσας Στγκα, η οποα ερμνευσε με μοναδικ τρπο δημοτικ, λακ, νησιτικα και ρεμπτικα τραγοδια.

Στα πλασια των εκδηλσεων λειτοργησε κθεση βιβλου, κθεση ζωγραφικς παιδιν απ τα Δημοτικ Διαμερσματα του Δμου και διεξχθη ποδοσφαιρικς αγνας με αντιπλους τις ομδες Α.Ε. Χαλκιοπολων και τον ΙΔΟΜΕΝΕΑ με νικτρια την πρτη με σκορ 1 - 0.

Επσης, το Λαογραφικ μουσεο παρμεινε ανοικτ λες τις ημρες των εκδηλσεων.

 Ο Δμος Ινχου και η ΤΕΔΚ Νομο Αιτωλ/νας ταν οι χορηγο των εκδηλσεων και η προβολ τους γινε απ τα τοπικ μσα επικοινωνας.

 

Τα «Ιδομνεια» αποτελον την κορφωση της πολιτιστικς δρσης, που αναπτσσουν οι δο Σλλογοι καθ λη τη διρκεια του τους και χουν καθιερωθε ως νας πολιτιστικς θεσμς στην συνεδηση των Εμπεσιωτν, των δημοτν του δμου Ινχου και των φλων των δο Συλλγων. Η ανταπκριση και η μεγλη συμμετοχ δικαινει και επιβραβεει με τον καλτερο τρπο τις επιλογς των Συλλγων.

 

                             Για τα Διοικητικ Συμβολια


                                                  Οι πρεδροι

 

Βασλης Πατσαορας                                                 Ανδρας Ρεγγοτας

 
E-mail

 

ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ    2009

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ   ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

                                              ΕΣΟΔΑ  

                                     

Α.  Απ εισιτρια                                                                         

4  -  8  -  09             465 εισ.        Χ  2 €         =           930

8  -  8  -  09             468 εισ.(Μ)  Χ  8 €         =         3744 

8  -  8  -  09               95 εισ.(μ)    Χ  5 €        =           475

 

                                   Σνολον απ Εισιτρια:            5149

 

Β.  Απ  Μπαρ

4  -  8  -  09                                                                  389

5  -  8  -  09                                                                  142

7  -  8  -  09                                                                  250

8  -  8  -  09                                                                2475

 

                                 Σνολον απ Μπαρ                  3256

 

Γ.  Απ Σουβλκια

4  -  8  -  09               365 σουβλ. Χ  1.50 €      =         547

7  -  8  -  09               270 σουβλ.  Χ  1.50 €     =         406

8  -  8  -  09               560 σουβλ.  Χ  1.50 €     =         840

 

                                 Σνολον απ Σουβλκια:          1793

 

  Δ.  Απ Βιβλα  (ποσοστ επ των πωλσεων)                170

 

  Ε.  Απ Δμο Ινχου                                                     1800

 

                                   Σνολον  Εσδων

      Α. 5149 + Β. 3256 + Γ. 1793 + Δ. 170 + Ε. 1800 = 12168


                                   ΕΞΟΔΑ                                                        

   

Παρσταση Κλουν - Φουσκωτς    Πργος  ( 4  -  8  -  09 )         1200

Αφσες - Προγρμματα - εισιτρια - Κουπνια (Μπαρ)                    1150

Μουσικ σχμα  ( Θεοδοσα  Στγκα )    8  -  8  -  09                    5200

Ηχητικ   6  -  8  -  09  &  7  -  8  -  09                                      150

Ηχητικ   8  -  8  -  09                                                               500

Προμθεια  ποτν                                                                     1526

Σουβλκια  ( Αγορ - ψστες - διφορα - κρβουνα )                      984

Καθαρισμς - Γενικ & καθημ. Καθρ. Εσωτ. - εξωτ. Χρου               200

Εργατικ  -  Μεταφορικ                                                               110

Ταχυδρομικ  τλη                                                                         95

Χαρτικ, καθαριστικ, διφορα μπαρ, κλειδαρις  κ.λ.π.                    258

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ:

Ξενοδοχεο  ( ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ )  8  -  8  -  09                   200

Ξενοδοχεο  ( ΚΟΥΣΙΟΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ )           4  -  8  -  09                  70

Ψησταρι     ( ΜΕΡΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ )                4  -  8  &  8  -  8           217

Ψησταρι     ( ΜΕΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ )                 5  -  8  &  6  -  8         200

 

                                                   Σνολον  Εξδων:      12060

 

 

 

σοδα :        12168

ξοδα :      - 12060

Υπλοιπο :          108   

 

 

ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

ΑΘΗΝΩΝ                                             ΕΜΠΕΣΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ           ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΕΓΓΟΥΤΑΣ

 

 

 
<<  < . 1 2 . >  >>

1 - 4 5

>>
 
-
(22/10/2017)
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την Επιστολ του Διοικητικο Συμβουλου Συλλγου μας με θμα την 39η ετσια Γενικ Συνλευση.
 
NEA  2017
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την αφσα, φωτ, κεμενα και τον οικονομικ απολογισμ απ τις πολιτιστικς μας εκδηλσεις.
 
2017
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την επιστολ με θμα τον ετσιο χορ του Συλλγου μας [Κυριακ 12 Φεβρουαρου 2017].
 
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε κεμενα και φωτ, απ το ξεκνημα ως και τη λειτουργα της Βιβλιοθκης μας.
 
-
Πιζοντας εδ μπορετε να δετε την Ανοικτ Επιστολ – Διαμαρτυρα του Συλλγου μας.
 
 

Feb 2018
S M T W T F S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Full Calendar