• Σαπφούς 16, Αθήνα 105 53
  • +30 210 3213947

ΕΜΠΕΣΟΣ 2017

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
ΕΜΠΕΣΟΥ

ΣΠΗΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΜΠΕΣΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΕΜΠΕΣΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΚΑΣΤΡΟ ΕΜΠΕΣΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΜΠΕΣΟΥ

Βίντεο από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Συλλόγου

Βίντεο για τα 200 χρόνια από το 1821. Ιδομένεια 2021 - Εμπεσος 17/8/21

Ο Άγιος Θωμάς

Μοναστήρι του 1700

Το Κάστρο Εμπεσού

Στα ριζά της Καλάνας

Πολιτιστικές εκδηλώσεις “Ιδομένεια”

Πενθήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τράπεζα αίματος

1987 έως 1996 & 2005 έως 2012.

Links

Επισκεφθείτε και τις παρακάτω σελίδες..

Η εφημερίδα του τόπου μας.

Εμπεσός

 

Χωριό του Ορεινού Βάλτου, Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ινάχου με 600 κατοίκους (απογραφή 2001). Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Ινάχου, ανάμεσα στα όρη του Βάλτου Καλάνα, Μητσέλι και Ζυγό, πάνω στο δρόμο που συνδέει την Αιτ/νία με την Ευρυτανία και την Ήπειρο (Αρτα).

Αξιοθέατα του Εμπεσού που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί είναι το Λαογραφικό -Ιστορικό Μουσείο, ο Αγιος Θωμάς και, για όποιους μπορούν να περπατούν σε ανήφορο, η κορυφή στο Κάστρο. Η πίστα αιωροπτεριστών της Καλάνας – μια από τις καλύτερες της Ελλάδας – την οποία συχνά χρησιμοποιούν οι αιωροπτεριστές της Αερολέσχης Αγρινίου και κατά περιόδους γίνονται πανελλήνιοι αγώνες, μετατρέπει τον ουρανό πάνω από τον Εμπεσό σε υπέροχο υπερθέαμα.

Ο Εμπεσός έχει έναν πολύ καλό σύλλογο, τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Εμπεσού» με πλούσια και αξιόλογη πολιτιστική δράση με κυριότερη τις κινηματογραφικές βραδιές, τη λειτουργία πολύ καλής μικτής χορωδίας ανδρών και γυναικών και τη διοργάνωση 5/νθήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΤΑ ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ» τον Αύγουστο, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εμπεσιωτών στην Αθήνα «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ».

Top