• Σαπφούς 16, Αθήνα 105 53
  • +30 210 3213947

Αθλητισμός

Το 1989 πολλοί νέοι του συλλόγου μας, με έντονη παρουσία και συμμετοχή σ΄ αυτόν, ίδρυσαν την αθλητική ομάδα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΜΠΕΣΟΥ».

Η ομάδα απαρτίστηκε ως επί το πλείστον από Εμπεσιώτες, αλλά συμμετείχαν και συμμετέχουν και νέοι από χωριά του δήμου μας και άλλα μέρη.

Τα τρία πρώτα χρόνια (1989 – 1992) συμμετείχε στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με διοργανωτή το δήμο Καισαριανής. Από το 1992 έως και σήμερα συμμετέχει στο τουρνουά ανένταχτων ομάδων που διοργανώνει ο κ. Φώτης Γιάννου.

Εικοστή (20η) χρονιά, χωρίς καμιά διακοπή, σε πρωταθλήματα ανεξάρτητων ομάδων.

Χώρος συναντήσεων και επαφών για τους προγραμματισμούς και την οργάνωσή της είναι η αίθουσα του συλλόγου μας, Σαπφούς 16 Αθήνα, που είναι και δικιά τους αίθουσα.

Μέσα προβολής και ενημέρωσης η εφημερίδα μας «Εμπεσιώτικη Φωνή» από το 1991 και εντεύθεν, όπως ακριβώς και για όλες τις άλλες δραστηριότητες του συλλόγου.

Έγραψε για τον Κεραυνό (τεύχος Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2003)
«Όλα τα παιδιά κάθε Κυριακή πρωί έρχονται από διάφορα μέρη της Αθήνας στο γήπεδο ΔΙΑΝΑ της Αγίας Μαρίνας, για να παίξουν για την ομάδα τους για τον αθλητισμό και μόνο. Σημειωτέον πως και όλα τα έξοδα της συμμετοχής τα καταβάλλουν οι ίδιοι παίχτες.

Και ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες ομάδες, τέτοιοι αγώνες και αθλητές που σώζουν την πραγματική έννοια του αθλητισμού, γιατί είναι οι μόνοι αγώνες, όπως όλοι των ερασιτεχνικών ομάδων, που γίνονται από αγάπη στον αθλητισμό και μόνο. Οι αθλητές παίζουν για τη νίκη της ομάδας τους μόνο κι όχι για τα δις, όπως συμβαίνει στον επαγγελματισμό των μεγάλων επιχειρηματιών. Αυτό ήταν το αρχικό νόημα του αθλητισμού, όπως τον καθιέρωσε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, δηλ. οι αθλητές να αγωνίζονται για τη νίκη και ποτέ για υλικό κέρδος.

Κρίμα που σήμερα δε το βλέπουν έτσι, και οι ερασιτεχνικές, που παράγουν πραγματικό, γνήσιο αθλητισμό, δεν έχουν την αναγνώριση και τη στήριξη που τους αξίζει. Ίσως βέβαια να είναι καλύτερα έτσι. Γιατί έτσι νιώθουν αποκλειστικά δικό τους αυτό που κάνουν, δημιουργία και προσφορά στον αθλητισμό, στην ομάδα τους, στον τόπο τους.

Κι ό,τι κάνουν το κάνουν από αγάπη, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη αμοιβή».

Η Συντακτική Επιτροπή

Αίθουσα, εφημερίδα και παρουσία πολλών Εμπεσιωτών και φίλων στα γήπεδα είναι η μόνη ή σχεδόν η μόνη συμπαράσταση του συλλόγου στην ομάδα μας.

Ήταν και είναι μια ηθική συμπαράσταση. Κατά τα άλλα ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ είναι έργο των όποιας μορφής ηγετών του και των αθλητών του, οι οποίοι με αγάπη στον αθλητισμό συμμετείχαν και συμμετέχουν στην ομάδα μας.

Έργο δικό τους και τιμή δική τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ 1989 – 2009 (Δείτε το pdf εδώ)

Top